Kwekerij De Bonfut

Locatie:
Honselersdijk, Nederland
Teelt:
Hortensia's
Oppervlakte:
22.800 m2
Type installatie:
Water- en elektrotechnische installatie
Realisatie:
2017

Kwekerij De Bonfut, gevestigd aan de Harteveldlaan in Honselersdijk, richt zich in het voorjaar op de teelt van hortensia's (Hydrangea) en in het najaar op deco chrysanten en kerststerren. Na een aantal seizoenen een buitenveld voor hortensia's gehuurd te hebben, ontstond de wens voor een eigen buitenveld.

Inmiddels hebben zij een oppervlakte van 22.800 m2, gelegen naast de bestaande kassen van de kwekerij, ingericht als lava-containerveld voor hortensia's in kleine potmaat. Dit containerveld draait geheel zelfstandig, met een eigen watersysteem en Priva Compact computer voor de aansturing van alle watertechniek.

Het containerveld is door een betonpad in twee gelijke delen verdeeld, waarbij elke kant een eigen voedingsrecept krijgt. Hiermee kan Kwekerij De Bonfut ervoor zorgen dat er op de ene helft van het veld aluminiumsulfaat meegegeven kan worden, wat zorgt voor de mooie blauwe kleur bij hortensia's. De andere helft van het containerveld is bedoeld voor roze en witte hortensia's. De eerste hortensia's zijn in week 25 op het buitenveld geplaatst en naar verwachting staat het veld in week 30 geheel vol met hortensia's.

Ons werk bij dit project omvat alle water- en elektrotechnische installaties die in de nieuw gebouwde schuur gerealiseerd worden en waar we momenteel mee in de afrondende fase zijn. De watertechnische installatie bestaat uit een mengbakunit, aansturing/voeding van de twee grote gietbomen, vorstbeveiligingsinstallatie en silo's. De elektrotechnische installatie bestaat onder andere uit een Priva Compact 530 computer, schuurinstallatie, verdeelinrichting en voedingen.


Terug naar het overzicht