Schakelpanelen en paneelbouw

Schakelpanelen

Schakelpanelen vormen letterlijk de schakel tussen de procescomputer en de bediening. Bij Stolze worden de schakelpanelen in eigen huis op maat ontworpen en gebouwd. Doordat gekozen wordt voor centrale panelen kunnen de in- en uitgangen van de procescomputer in het paneel worden geïntegreerd en kan een groot deel van het installatiewerk binnen de eigen werkplaats worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de montagetijd tijdens de installatie op locatie geminimaliseerd.

UL/CSA Certificaat

Voor het exporteren van schakel- en besturingspanelen naar de Verenigde Staten en Canada dient rekening gehouden te worden met specifieke normen en eisen. Wat goed is in Europa, is namelijk niet per definitie goedgekeurd voor de VS.

De normen voor veiligheid van elektrotechnische en elektronische producten evenals de regelgeving rond het keuren en certificeren van producten wijkt aanzienlijk af ten opzichte van de Europese regels. Een CE markering en Machinerichtlijn zoals deze verplicht is in Europa voldoet niet aan de regels zoals die gelden voor de Verenigde Staten. Stolze is UL/CSA gecertificeerd voor het bouwen van industriële schakel- en besturingspanelen bestemd voor de VS en Canada.

Certificaat schakel- en besturingspanelen voor VS
Certificaat schakel- en besturingspanelen voor Canada

Hoofd- en onderverdelers

De basis van de elektrotechnische installatie is de hoofdverdeelinrichting. Op deze verdeling wordt vervolgens de totale licht- en krachtinstallatie aangesloten door middel van onderverdelingen. Stolze monteert de bekabeling voor de complete verdeling volgens de NEN1010 norm en voorschriften.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.