Assimilatiebelichting

Een optimaal rendement bereikt u met een goed doordacht lichtplan. Bij Stolze hebben we ruime ervaring met het installeren van assimilatie belichting en worden nieuwe ontwikkelingen in de belichting op de voet gevolgd. In nauwe samenwerking met diverse gerenommeerde leveranciers zoals Hortilux, Agrolux, Gavita en Lionz Light ontwerpen wij de meest efficiënte oplossing.

Stolze vervaardigt de gehele assimilatie belichtingsinstallatie in eigen beheer (zie video). In onze werkplaats worden de schakelpanelen geassembleerd en de strengbekabeling compleet op maat gemaakt. De installatie op locatie kan vervolgens een stuk sneller worden uitgevoerd.

Stolze Las Systeem (SLS)

Voor het maken van de strengen gebruiken we het 'Stolze Las Systeem' (SLS).
Waar we in het verleden bij elk armatuur een lasdoos monteerden, wordt nu bij elke lamp de voedende kabel niet meer onderbroken en zijn de lasdozen overbodig. We rekenen de lengte uit tot de eerste lamp en lassen vanaf dit punt de stekker van het armatuur aan de voedingskabel. We snijden een zogeheten aftakklem in het koper van de voedende ader. Op deze manier is het niet nodig de voedende kabel door te knippen. De las wordt door middel van krimpkous tot één solide waterdichte verbinding gemaakt. Elke streng wordt na fabricage getest door een hoog vermogen op de kabel te zetten. Ook wordt de waterdichtheid van de aftakkingen steekproefsgewijs getest.De voordelen van SLS:

  • Snellere montage
  • Geen onderbreking van de voedende kabel
  • Geen schaduwwerking van de lasdoos
  • Nette afwerking

Ook voor keuring en onderhoud van uw assimiliatie belichtingsinstallatie kunt u terecht bij Stolze.
Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.