Verlichting

Lichtbesturingen

Door middel van diverse sturingen kunnen we het lichtniveau desgewenst aanpassen, dit om snel en voordelig te besparen zonder concessies te doen aan de gewenste lichtopbrengst. Denk hierbij aan daglichtregelingen en Dali sturingen. Stolze kan een op maat gemaakt lichtplan voor u maken en bekijkt daarbij welke regeling het beste past bij uw wensen.

Daglichtregeling
Daglichtregeling meet constant de lichtsterkte. Gaat de zon schijnen en wordt het lichter? Dan gaat de verlichting dimmen. Schuift er een wolk voor de zon? Dan gaat de verlichting weer volop branden.

Dali lichtbesturing
DALI is een intelligent systeem waarin verschillende componenten met elkaar communiceren, gericht op verlichting, energiebesparing en bedieningsgemak. Met een geïntegreerde lichtregeling bespaart u in energiekosten voor de verlichting.

LED verlichting

Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren en substantiële besparingen op energie en onderhoud. Er is een toenemende behoefte aan verlichtingseffecten die het comfort verbeteren, zoals een homogeen lichtbeeld dat vloeiend opgaat in het ontwerp van het plafond. Daarom worden oplossingen met een egaal en homogeen lichtoppervlak steeds populairder. Naast deze vraag is er ook de wens om de energie- en onderhoudskosten te verlagen. LED verlichting is hiervoor de ideale oplossing.

Noodverlichting

In geval van nood moet iedereen een gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers omdat nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat bij daglicht een makkelijke route lijkt, wordt bij stroomuitval of rookontwikkeling een moeilijke weg. Zeker voor mensen die niet dagelijks in het gebouw aanwezig zijn.

Vluchtrouteverlichting
De vluchtrouteverlichting moet zeker stellen dat de vluchtmogelijkheden goed kunnen worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt. Vluchtrouteverlichting bestaat uit de vluchtwegverlichting (verlichting van de route zelf) en vluchtwegaanduiding.

Anti-paniekverlichting
Deze verlichting dient ervoor paniek te voorkomen en personen in staat te stellen een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.

Verlichting van werkplekken met verhoogd risico
Deze dient ervoor te zorgen dat personen, die door het wegvallen van verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een kritiek proces af te sluiten en aansluitend veilig te vluchten.

Iedere situatie vereist een eigen aanpak. Dat geldt ook voor noodverlichting. Indien gewenst kan Stolze een noodverlichtingsplan voor en met u samenstellen.
Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.