Waterbehandeling

Omgekeerde osmose-installaties

Het ontzouten en filtreren van bronwater kan gerealiseerd worden door gebruikmaking van omgekeerde osmose. Bij onze omgekeerde osmose-installaties stroomt water onder druk, parallel aan het membraanoppervlak, waarbij een deel van het water door het membraan dringt. Afhankelijk van het soort membraan blijven zouten, organische stoffen, opgeloste deeltjes enzovoort in de hoofdstroom achter. Naast zouten worden door het toepassen van omgekeerde osmose ook bacteriën (o.a. legionellabacterie) en virussen tegengehouden. Er is een grote range standaard installaties beschikbaar, maar het is ook altijd mogelijk om klantspecifieke installaties te ontwerpen.

Ontsmettingsinstallaties

Waterontsmetting en zuivering van lozingswater met UV-licht: dat is waar de Priva Vialux-Line voor staat. Met UV-licht kan ziektebestrijding en efficiënt watergebruik aanzienlijk worden verbeterd en lozingswater veilig worden behandeld. De Vialux-Line is makkelijk bedienbaar, geeft helder inzicht en is op de toekomst voorbereid. De systemen zijn gecertificeerd en zorgen voor 99,9% ontsmetting en voor minimaal 95% afbraak van gewasbeschermingsmiddelen.

Met de Vialux-Line kunt u zowel grote als kleine hoeveelheden water behandelen. De Vialux M-Line staat voor een nieuwe generatie van UV-ontsmetting en is gebaseerd op 800W lamptechnologie. Het modulaire systeem is aanpasbaar aan de behoeften van uw bedrijf. Afhankelijk van de schaal van uw activiteiten kunnen er 2, 4, 6 of 8 UV-kamers worden geïnstalleerd. De Vialux HD-UV is gebaseerd op één UV-kamer waarop de volledige bewaking plaatsvindt. De Vialux E-Line kan puur voor de behandeling van lozingswater worden ingezet als systeem of als hybride-oplossing middels een E-Line module. De module kan op bijna elke bestaande Vialux worden toegepast. Alle Vialuxen werken als zelfstandig systeem met een eigen bedieningselement of worden geïntegreerd als substation van een Priva procescomputer.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.