Waterbehandeling

Omgekeerde osmose-installaties

Het ontzouten en filtreren van bronwater kan gerealiseerd worden door gebruikmaking van omgekeerde osmose. Bij onze omgekeerde osmose-installaties stroomt water onder druk, parallel aan het membraanoppervlak, waarbij een deel van het water door het membraan dringt. Afhankelijk van het soort membraan blijven zouten, organische stoffen, opgeloste deeltjes enzovoort in de hoofdstroom achter. Naast zouten worden door het toepassen van omgekeerde osmose ook bacteriën (o.a. legionellabacterie) en virussen tegengehouden. Er is een grote range standaard installaties beschikbaar, maar het is ook altijd mogelijk om klantspecifieke installaties te ontwerpen.

Ontsmettingsinstallaties (HD/UV Vialux)

Waterontsmetting in de tuinbouw is noodzakelijk om het gewas gezond te laten groeien. De Priva Vialux HD/UV is speciaal ontwikkeld voor zowel voorbehandeling als nabehandeling van regen-, oppervlakte- en drainwater. Hiermee bespaart u op water, meststoffen én energie. Het systeem werkt op basis van hogedruk-UV-ontsmetting.

Met de Priva Vialux HD/UV kunt u met UV-licht grote en kleine hoeveelheden water ontsmetten. Een unieke eigenschap van de Priva Vialux is dat het schimmels, bacteriën, aaltjes, én virussen onschadelijk kan maken; zelfs specifieke virussen als het Pepinomozaïek-virus. Doordat het systeem het DNA van deze micro-organismen verandert, sterven ze af.

U kunt kiezen voor selectieve of totale HD/UV-ontsmetting. Al naar gelang de teelt en de soorten ziekteverwekkers kunt u verschillende doses instellen. Doordat het systeem volledig geautomatiseerd en beveiligd is, is waterontsmetting met de Vialux zeer betrouwbaar en gecontroleerd. De temperatuur van het water blijft tijdens het proces vrijwel gelijk. En ook de samenstelling van de voedingsstoffen en de zuurgraad blijven onaangetast. De Priva Vialux HD/UV is de enige UV-ontsmetter waarvan de effectiviteit door Wageningen UR is bewezen.

De Vialux is verkrijgbaar in meerdere basisuitvoeringen met oplopende lampvermogens en capaciteiten. Met één belichtingskamer, één UV-lamp en één UV-C-meting is de constructie van de Vialux zeer eenvoudig. Hiermee kost het systeem u een minimum aan onderhoud.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.