Waterbehandeling

Omgekeerde osmose-installaties

Het ontzouten en filtreren van bronwater kan gerealiseerd worden door gebruikmaking van omgekeerde osmose. Bij onze omgekeerde osmose-installaties stroomt water onder druk, parallel aan het membraanoppervlak, waarbij een deel van het water door het membraan dringt. Afhankelijk van het soort membraan blijven zouten, organische stoffen, opgeloste deeltjes enzovoort in de hoofdstroom achter. Naast zouten worden door het toepassen van omgekeerde osmose ook bacteriën (o.a. legionellabacterie) en virussen tegengehouden. Er zijn standaard installaties beschikbaar, maar wij kunnen ook een klantspecifieke installatie ontwerpen.

Ontsmettingsinstallaties

Waterontsmetting in de tuinbouw is noodzakelijk om het gewas gezond te laten groeien. De UV-systemen van de Priva Vialux-Line breken zowel organismen, zoals schimmels, bacteriën en virussen af, maar ook gewasbeschermingsmiddelen zoals Admire en Trinitec. De Priva Vialux-Line is geschikt voor nieuw aangevoerd, gerecycled drain- en lozingswater.

Priva Vialux M-Line
De Priva Vialux M-Line is een betaalbare waterontsmetting met UV-licht, voor het behandelen van zowel grote als kleine hoeveelheden water. Het modulaire systeem is aanpasbaar aan de behoeften van uw bedrijf. Afhankelijk van de schaal van uw activiteiten kunnen er 2, 4, 6 of 8 UV-kamers worden geïnstalleerd. De Priva Vialux M-Line is eenvoudig in onderhoud. Zo kan de teler de UV-lamp, kwartsbuis en UV-sensor zelf vervangen aan de hand van een eenvoudige geïllustreerde handleiding.

Priva Vialux HD-UV
De Priva Vialux HD-UV is speciaal ontwikkeld voor de voor- en nabehandeling van regen-, oppervlakte- en drainwater. Het UV-desinfectiesysteem werkt op basis van hogedruk-UV-ontsmetting en is gebaseerd op één UV-kamer waarop de volledige bewaking plaatsvindt. Het vernietigt daarmee alle organismen in irrigatiewater, zoals schimmels, bacteriën en virussen. Hiermee bespaart u op water, meststoffen én energie.

Priva Vialux E-Line
De Priva Vialux E-Line kan ingezet worden voor de behandeling van lozingswater. De Vialux E-Line is een BZG-goedgekeurd zuiveringssysteem, waarmee uw tuinbouwonderneming voldoet aan de waterzuiveringsplicht. Het systeem is gebaseerd op de bestaande UV-ontsmettingstechnologie, ook wel bekend als geavanceerde UV-oxidatie. Naast het Vialux E-Line systeem is er ook een Vialux E-Line module. Dit is een uitbreidingsset voor een bestaande of nieuwe Vialux ontsmetter. Deze kan toegepast worden in combinatie met zowel een Vialux HD-UV als een Vialux M-Line.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.