Luchtbehandeling systemen

Luchtcirculatie heeft tot gevolg dat de luchtstroom in de kas constant en op een rustig peil blijft; het egaliseert het kasklimaat. Door deze luchtbeweging droogt het blad sneller op en kan het bovendien zijn vocht beter kwijt. Zo krijgen schimmels minder kans. Wij adviseren u graag over het meest geschikte systeem voor uw situatie.

Ventilatoren

Met de Priva Digital Fan of Priva Eco Fan haalt u zeer efficiënte ventilatoren voor een serieel of parallel ventilatiesysteem in huis. Geschikt voor élke teelt. De toepassing van deze twee typen luchtcirculatie - voor boven het gewas - is afhankelijk van het soort kas dat u heeft. Als u de fans gebruikt in combinatie met aansturing door de Priva procescomputer heeft u het ideale concept.

Verticale ventilatie

De Nivola Kasnivolator zorgt voor een perfecte verticale luchtverdeling in de kas. De temperatuurverdeling in het gewas is beter en er zijn minder risico's voor gewascondensatie. U heeft dus minder uitval in uw gewas. Dankzij de luchtbeweging blijft het gewas langer actief zonder onnodige stookkosten. De Kasnivolator kan voor vrijwel alle soorten gewassen worden ingezet.

Horizontale ventilatie

Het Airmix systeem heeft als doel om met gesloten schermdoek optimaal te kunnen telen. De Airmix zuigt bij volledig gesloten doek koele lucht boven het scherm vandaan en blaast dit in de teeltruimte onder het schermdoek. De voornaamste reden om voor dit systeem te kiezen is de mogelijkheid om te koelen in de zomer tijdens de verduisteringsperiode. Naast het koelen van het gewas bij gesloten doek is het met de Airmix ook mogelijk om de temperatuur in de kas te sturen en om de RV constant te houden. Daarnaast werkt het systeem ook als een horizontaal circulatiesysteem. Door de uniforme constructie is het systeem makkelijk toe te passen in zowel bestaande als nieuwbouwkassen.

Luchtbehandelingsunits

Er is de laatste jaren al een grote stap gezet naar energiezuinigere kassen in het kader van Het Nieuwe Telen. Technieken uit de gesloten kas brengen ook voordelen wanneer ze worden toegepast in een open kas. Zo kunnen luchtslurven in de kas worden gebruikt om gecontroleerd buitenlucht bij te mengen. Een luchtbehandelingsunit voert automatisch de juiste hoeveelheid koelere, verse buitenlucht naar de ventilator. Afhankelijk van de gewenste temperatuur van de behandelde lucht wordt de verse lucht verwarmd of gekoeld.

De luchtbehandelingsunit is een grote metalen kast met daarin afzonderlijke ventilatoren voor toevoer en afvoer, verwarmingspiraal, koelspiraal, terugwinsysteem voor warmte/koude lucht, luchtfiltercompartimenten of -kamers, geluidsdempers, mengkamer en instelkleppen. Luchtbehandelingsunits worden gekoppeld aan luchtkanalen die de behandelde lucht door de kas verdelen en terugvoeren naar de luchtbehandelingsunit.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.