Gelijkmatig klimaat met Airmix systeem

Het Airmix systeem is in 2016 door Van der Ende Groep op de markt gebracht en heeft als doel om met gesloten schermdoek optimaal te kunnen telen. De Airmix zuigt bij volledig gesloten doek koele lucht boven het scherm vandaan en blaast dit in de teeltruimte onder het schermdoek.

Bij een aantal van onze klanten hebben wij het Airmix systeem al geïnstalleerd. Bij Florein Gebera's hebben we in december jl. één afdeling van ruim een hectare voorzien van 23 Airmixen, deze geven gezamenlijk een ventilatiecapaciteit van 10 m³/m²/uur.

De voornaamste reden voor hen om voor dit systeem te kiezen is de mogelijkheid om te koelen in de zomer tijdens de verduisteringsperiode. Voorheen liep bij gesloten verduisteringsdoek de temperatuur erg op en werd het doek tussendoor weleens geopend om de temperatuur naar beneden te brengen. Met ongewenste temperatuurverschillen en lichtinval tot gevolg. De Airmix is een oplossing voor dit probleem.

Naast het koelen van het gewas bij gesloten doek is het met de Airmix ook mogelijk om de temperatuur in de kas te sturen en om de RV constant te houden. Daarnaast werkt het systeem ook als een horizontaal circulatiesysteem. Door de uniforme constructie is het systeem makkelijk toe te passen in zowel bestaande als nieuwbouwkassen.

Wilt u meer informatie over het Airmix systeem? Neem dan contact op met Niels van den Ende via 0174-513779 of niels@stolze.nl.

(22-01-2018)

Terug naar het overzicht