| Integrating success.

Vreugdenhil Bulbs & Plants

Op het bedrijf van Vreugdenhil Bulbs & Plants aan de Rusthovenlaan in Monster is een oud stuk kas vervangen door een nieuwe kas met 2 afdelingen, waarvan één Research & Development ruimte. Zo kan het bedrijf beter testen op nieuwe soorten en andere teelttechnieken.

Locatie:

Monster, Nederland

Teelt:

Potplanten en bollen

Oppervlakte (m2):

3.000

Type installatie:

Elektrotechniek, Watertechniek, Groeilicht

Realisatie:

2020

De groei van Vreugdenhil Bulbs & Plants

Vreugdenhil Bulbs & Plants is opgericht in 1938 door Jochem Vreugdenhil Sr. Hij teelde verschillende soorten groenten, druiven en tulpen en was één van de eerste kwekers die Amaryllis ging kweken. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door zijn kleinzoon Jochem Vreugdenhil. Het bedrijf bestaat uit 120.000 m2 glas verdeeld over 3 locaties in het Westland, waar jaarrond diverse producten worden gekweekt. Naast de locaties in Nederland heeft Vreugdenhil nog een aantal projecten in het buitenland waar ze in de volle grond telen. Alle producten die zij telen komen vanuit bollen, knollen of wortelstokken.

 

Beter testen in de nieuwe R&D ruimte

Jochem Vreugdenhil vertelt dat de uitbreiding een gevolg was van het gebrek aan ruimte. “We groeien met onze klanten mee, maar met het aantal meters dat wij hadden konden wij die groei niet meer realiseren.” Direct aan het bedrijf op de locatie Rusthovenlaan stond een heel oud stuk kas van 3.000 m2 welke niet bruikbaar was. De kas is gesloopt en er is een nieuwe voor in de plaats gezet.

Deze nieuwe kas is opgedeeld in twee afdelingen waarvan een R&D ruimte. Door deze speciaal ingerichte kas van 500 m2 kan er beter getest worden op nieuwe soorten en andere teelttechnieken. Vreugdenhil voerde in de oude situatie ook al testen uit, maar nu kan er ook aangepast water gegeven worden. In deze afdeling heeft Stolze ook assimilatiebelichting geïnstalleerd. “We willen de testen jaarrond uit kunnen voeren en omdat we in een deel van de gewone kas ook belicht telen hebben we voor dit deel ook hiervoor gekozen.” vertelt Jochem.

"Stolze heeft dat stukje expertise en specialisme in techniek wat wij nodig hebben. Ondanks de korte periode tussen offerte aanvraag en start van het project werd er goed meegewerkt en meegedacht. Het gebeurt niet vaak maar dit project is vlekkeloos verlopen."

Jochem Vreugdenhil

Eigenaar

De andere afdeling is voor de uitbreiding van de productie. Met deze uitbreiding en de daarbij horende aanpassingen is de interne logistiek ook verbeterd. Jochem: “De teelt bestaat uit 3 fases. Bij de oude situatie stond fase 1 in het midden van de kas, maar dat was logistiek gezien niet efficient. Fase 1 staat nu in het nieuwe gedeelte, daarachter fase 2 en 3.” Hiervoor moest het lopende banden systeem in de tuin ook aangepast worden. Stolze heeft hiervoor alle elektrotechnische voorbereidingen getroffen en op dit moment wordt het lopende banden systeem helemaal aangepast.

 

Fijne complimenten

“De goede service en de kwaliteit van de installaties zijn de belangrijkste redenen geweest om met Stolze samen te werken. Stolze heeft dat stukje expertise en specialisme in techniek wat wij nodig hebben. Ondanks de korte periode tussen offerte aanvraag en start van het project werd er goed meegewerkt en meegedacht. Het gebeurt niet vaak maar dit project is vlekkeloos verlopen.”

Bekijk ook andere projecten

Glastuinbouw

U Grand

In de langste chrysantenkas van Nederland, en misschien zelfs ter de wereld, worden op dit moment de planten van de eerste teeltronde gepoot. Deze hightech...
Glastuinbouw & Utiliteit

Florensis Dinteloord – uitbreiding 2022

Drie jaar na de realisatie van de 6 ha nieuwbouw van Florensis in Dinteloord, breidt de veredelaar en vermeerderaar het bedrijf verder uit. De productiehal...
Glastuinbouw

The Mastergrowers

The Mastergrowers, eind 2019 ontstaan uit een fusie tussen familiebedrijven Dijk van Dijk en De Bonfut, hebben al ruim 100 jaar ervaring met de teelt...