| Integrating success.

Intratuin Rhoon

Intratuin Rhoon heeft een flinke verbouwing ondergaan. Wat al een mooi tuincentrum was, is nu in een jaar tijd omgetoverd tot een prachtig tuincentrum dat meedoet in de top van grootste en mooiste Intratuin vestigingen van Nederland. In januari 2018 hebben Jeroen en Stephan Droog de Intratuin vestiging in Rhoon aangekocht. Na ruim 2,5 jaar gedraaid te hebben met de bestaande winkel is de verbouwing van start gegaan. Het is de meest intensieve en uitgebreide verbouwing tot nu toe en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de horecagelegenheid.

Locatie:

Rhoon, Nederland

Teelt:

Tuincentrum

Oppervlakte (m2):

15.000

Type installatie:

Watertechniek, Elekrotechniek

Realisatie:

2020-2021

Een grootse verbouwing

De familie Droogh is een bekende familie in de wereld van tuincentra. De broers Jeroen en Stephan Droogh zijn eigenaar van 4 filialen van Intratuin, waarvan Rhoon de laatste aanwinst is. Samen met de andere filialen in Zoetermeer, Zevenhuizen (Zuidplas) en Pijnacker hebben zij hiermee een mooie verdeling van tuincentra in de Randstad.

De ambitieuze broers vertellen dat ze graag een uitdaging aangaan en dat deze verbouwing daar goed op aansloot. “Het was een mooie uitdaging om van deze bestaande winkel een grotere en mooiere winkel te maken. We hebben echt alles beetgepakt en zijn hiermee klaar voor de toekomst.” Er is een stuk kas aangebouwd waardoor het winkeloppervlak flink is vergroot. Ook het magazijn is uitgebreid en de entree is volledig vernieuwd. “Omdat het een bestaande winkel was, kwamen er gedurende de verbouwing genoeg uitdagingen bij, maar dat maakt een dergelijke verbouwing ook wel erg leuk,” aldus Jeroen en Stephan.

"Het was een mooie uitdaging om van deze bestaande winkel een grotere en mooiere winkel te maken. We hebben echt alles beetgepakt en zijn hiermee klaar voor de toekomst."

Jeroen en Stephan

Eigenaar

Daarnaast zijn er twee eetgelegenheden gebouwd, een foodcorner en een restaurant. De foodcorner is te vinden bij de entree en is al open, nu nog even voor afhaal, maar binnenkort kunnen bezoekers ook plaatsnemen op het binnen terras. In de winkel is er een groter restaurant te vinden. Helaas is deze nog niet open in verband met de corona maatregelen, maar Stephan hoopt dat zij de bezoekers daar binnenkort ook mogen verwelkomen. De winkelroute loopt door het restaurant heen en er zijn mooie plekjes gemaakt om lekker te kunnen lunchen. Ook is er een gedeelte van het restaurant ingericht om in de toekomst diverse workshops te kunnen geven.

Maatwerk

Stolze heeft als vaste leverancier van de water- en elektrotechnische installaties alle elektra vervangen en ook de watertechniek is goed onder handen genomen. Dit project was op en top maatwerk. Zo is er bijvoorbeeld niet één technische ruimte voor de gehele winkel, maar is dit opgedeeld in een aantal afdelingen. Dit was door diverse eerdere uitbreidingen al zo en Stolze heeft dit dan ook zo aangehouden.

Voor de verlichting is er, samen met de specialisten van Signify, een lichtplan gemaakt voor de gehele winkel, de kantoren en de horecagelegenheden. Met name een horecagelegenheid vraagt om een speciaal lichtplan om de ervaring voor de bezoeker zo fijn mogelijk te maken. Door gebruik te maken van speciale verlichting boven de verschillende fooddisplays komen alle gerechten goed tot hun recht.

Er is niet alleen gedacht aan de bezoekers, maar ook aan het werkplezier en welzijn van de medewerkers. Jeroen: ‘Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers tijdens een dag hard werken ook een mooie ruimte hebben om rustig te kunnen lunchen of een bakkie koffie te drinken. De kantine is ruimtelijk en we hebben een dakterras welke deels overdekt is.” Daarnaast is er alles aan gedaan om het tuincentrum zo duurzaam mogelijk te maken. Op het dak liggen zonnepanelen en alles is aangepast naar de nieuwste technieken.

Het is een prachtige winkel met een ruim assortiment. Stephan en Jeroen nodigen u graag uit om te komen winkelen.

Bekijk ook andere projecten

Glastuinbouw

Vreugdenhil Bulbs & Plants

Op het bedrijf van Vreugdenhil Bulbs & Plants aan de Rusthovenlaan in Monster is een oud stuk kas vervangen door een nieuwe kas met 2...
Glastuinbouw

Van den Ende Rozen

Van den Ende Rozen is met de uitbreiding van 3,5 hectare kas bijna verdubbeld in oppervlakte. Zo’n 10 jaar geleden is het bedrijf van 4,5...
Glastuinbouw

Pippel Bramen

Onlangs heeft Stolze een grootschalige verbouwing gerealiseerd bij Pippel Bramen in Haaften (Betuwe). De watertechnische ruimte en het ketelhuis zijn verplaatst en compleet vernieuwd. De...