| Integrating success.

LED-belichting

LED-belichting

LED heeft een lange levensduur en een laag energieverbruik. Ook zorgt LED-belichting in de glastuinbouw voor hogere opbrengsten, vroegere bloei van planten, snellere wortelgroei en een betere controle op de plantgroei. Stolze is Philips LED Horti Partner. Als geselecteerde partner van Philips zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van LED-belichting in de glastuinbouw. Philips ondersteunt haar partners bij projecten en veldtesten, onder andere met plantfysiologen die hun kennis over lichtrecepten beschikbaar stellen.

Stolze biedt diverse oplossingen met LED-belichting voor een succesvolle en energiezuinige teelt. Grofweg maken we een scheiding tussen groententeelt en sierteelt.

Projecten LED-belichting

Neem een kijkje bij telers die u voorgingen met LED-belichting in de kas. Geïnspireerd geraakt? Wij maken graag een lichtplan op maat voor u, met de mogelijkheden van LED-groeilampen.

Projecten LED-belichting

Neem een kijkje bij telers die u voorgingen met LED-belichting in de kas. Geïnspireerd geraakt? Wij maken graag een lichtplan op maat voor u, met de mogelijkheden van LED-groeilampen.

LED-belichting groententeelt

LED-groeilampen dragen bij aan een hogere opbrengst voor bijvoorbeeld tomaten en komkommers. Ook biedt het de teler meer flexibiliteit in zijn planning vroeg in het seizoen en bevordert LED de gezondheid van het gewas. Bij sla en bladgroenten neemt de houdbaarheid toe door LED-belichting, de groenten krijgen een diepere kleur en meer smaak. Ook bij fruit is het mogelijk om smaak te sturen met gebruik van LED. Zomaar een paar voorbeelden van bewezen resultaten van LED-belichting in de groenten- en fruitteelt.

LED-belichting sierteelt

De groei en bloei van bloemen en planten krijgt een boost met LED-belichting, zo weten we uit ervaring. De LED-modules kunnen natuurlijk licht vervangen, of aanvullen, om elk aspect van het gewas te verbeteren. Zo worden snijbloemen bijvoorbeeld sterker en blijven ze langer mooi. Bij perkplanten passen we LED-belichting toe in zowel de opkweek als afkweek, met sterke en compacte planten met veel vertakkingen als resultaat.

“Binnen het speelveld van LED-belichting zijn nog veel keuzes te maken. Denk aan het lichtniveau in µmol/s², het kleurenspectrum, de gelijkmatigheid van licht en de timing. Kortom, met LED kun je alle kanten op.”

Werner van Luijk

Senior projectleider