| Integrating success.

Elektrotechniek

Elektrotechnische installaties

Elektrotechniek is de basis van een goed functionerend glastuinbouwbedrijf. Elektrotechnische installaties zorgen er simpelweg voor dat installaties en systemen doen wat ze moeten doen. Alle processen komen samen in de procescomputer, die via schakelpanelen de installaties aanstuurt. Denk aan de verwarming en koeling, het ventilatiesysteem, de klimaatschermen, bevochtiging en eventuele ontvochtiging. De elektrotechniek vormt de basis om alle elementen met elkaar te verbinden en aan te sluiten op de procesautomatisering.

Stolze is in 1969 gestart als installateur en al snel uitgegroeid tot specialist in elektrotechnische installaties in de glastuinbouw. We weten alles van tuinbouw en elektro. We integreren en automatiseren alle systemen en processen. Efficiëntie, gemak en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten voor onze geavanceerde installaties.

“Het begint bij de vraag van de klant. Die zetten wij om in een technische oplossing, waarbij we rekening houden met het ontwerp, de technische uitgangspunten en de wensen van de klant. Als die drie zaken samenkomen, vormt dat een goede basis voor een betrouwbare elektrotechnische installatie.”

Bert Woudsma

Verkoop binnendienst

Oplossingen

Bij elektrotechniek in de glastuinbouw denken we al snel aan installaties in de kas en de bedrijfsruimten. En dat klopt, maar elektrotechniek is meer dan dat. Al deze elektrotechnische installaties samen dragen bij aan een efficiënte en duurzame bedrijfsvoering.

Creëer een optimaal kasklimaat met de juiste elektrotechnische installaties. Onze kasinstallaties reguleren de essentiële teeltomstandigheden zoals licht, temperatuur, vocht en CO2. Losse systemen die we slim integreren met als doel een efficiënte totaaloplossing.
Ook voor kantoor en de andere bedrijfsruimten van een tuinbouwbedrijf is betrouwbare elektrotechniek belangrijk voor een efficiënte bedrijfsvoering. Uiteraard is Stolze ook hiervoor uw partner.
Hoe ga je zo efficiënt en duurzaam mogelijk om met energie, zonder in te leveren op de kwaliteit en productie van je gewas? Het is een van de vraagstukken waar iedere teler zich mee bezighoudt. Stolze is bekend met de verschillende technieken om energie te besparen en duurzaam op te wekken.
Indoor growing en vertical farming zijn vooruitstrevende teelttechnieken met wereldwijd bewezen resultaten. Met geavanceerde indoor growing technologie optimaliseren en controleren we de teeltomstandigheden in een gesloten omgeving, waardoor er zonder daglicht geteeld kan worden.
Een glastuinbouwbedrijf kent veel kritische geautomatiseerde processen. Daar wilt u op kunnen vertrouwen. Een goed alarmsysteem is daarom essentieel. Is er een storing? Dan ontvangt u direct een melding, zodat u snel kunt anticiperen.

Meer over elektrotechniek in de tuinbouw

Bij Stolze is geen enkele installatie standaard. Ieder tuinbouwbedrijf is immers uniek en elke ondernemer heeft z’n eigen wensen. Heeft u een vraag, of behoefte aan advies voor uw teelt of kas? Aarzel niet en bel of mail. We helpen u graag.