| Integrating success.

Waterbehandeling

Waterbehandeling tuinbouw

Waterzuivering in de glastuinbouw is noodzakelijk om het gewas gezond te laten groeien. Zuiver water met een stabiele pH-waarde is een belangrijke factor die de groei en bloei van het gewas beïnvloedt, net als lichtintensiteit, temperatuur, zuurstof en CO2, luchtvochtigheid en voeding. Stolze levert standaard waterontsmettingsinstallaties, maar we ontwerpen ook installaties op maat. Als system integrator zorgt Stolze voor een complete integratie van alle nieuwe en bestaande systemen en installaties op het tuinbouwbedrijf.

Projecten waterbehandeling

Al jarenlang helpen wij telers water te zuiveren. Wereldwijd leveren en installeren we omgekeerde osmose-installaties, ultrafiltratiesystemen, UV-ontsmetters en ozoninstallaties.

Projecten waterbehandeling

Al jarenlang helpen wij telers water te zuiveren. Wereldwijd leveren en installeren we omgekeerde osmose-installaties, ultrafiltratiesystemen, UV-ontsmetters en ozoninstallaties.

Behandeling grondwater

Een omgekeerde osmose-installatie haalt vaste deeltjes, zoals zouten, kalk, virussen en bacteriën, uit het water. Bij onze omgekeerde osmose-installatie stroomt water onder druk, parallel aan het membraanoppervlak, waarbij een deel van het water door het membraan dringt. Afhankelijk van het soort membraan blijven zouten, organische stoffen en opgeloste deeltjes in de hoofdstroom achter. Naast zouten worden ook bacteriën, zoals de legionellabacterie, en virussen tegengehouden. Voor specifieke regio’s waar het grondwater veel ijzer bevat, is een ontijzeringsinstallatie nodig voor het ontijzeren van het grondwater.

Behandeling drainwater

Voor het afbreken van organismen, zoals schimmels, bacteriën en virussen, maar ook gewasbeschermingsmiddelen uit het nieuw aangevoerde en gerecycled drainwater en lozingswater,  zijn verschillende waterbehandelingen mogelijk in de tuinbouw.

  • Ultrafiltratiesystemen van Van der Ende Group
  • UV-systemen uit de Priva Vialux-lijn
  • Ozoninstallaties van Agrozone

“Omgekeerde osmose is niet voor niets een veelgebruikte filtertechniek in de glastuinbouw. Het water wordt gefilterd met behulp van een membraan. Er komen dus geen chemicaliën aan te pas.”

Jesse Pakvis

Calculator watertechniek