| Integrating success.

Energiemanagement

Energiemanagement tuinbouw

Hoe beperkt u het energieverbruik als tuinbouwondernemer tot het absolute minimum? En hoe verduurzaamt u de energie die u nog wel verbruikt? Energiemanagement is voor iedere ondernemer in elke sector een belangrijk thema, ook in de glastuinbouwsector. Of eigenlijk júíst in de glastuinbouw, omdat energie in de kas cruciaal is voor de groei en bloei van elk gewas. Goed energiemanagement kent veel slimme duurzame oplossingen om energieverbruik te verlagen, energie te verduurzamen en energie op te slaan.

Stolze biedt diverse oplossingen voor efficiënt en duurzaam energiemanagement in de kas. Als specialist op het gebied van elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek innoveren we continu. We bieden moderne techniek en hightech installaties.

Projecten energiemanagement

Hoe gaat u zo efficiënt mogelijk om met energie in de kas? Hoe regelen andere glastuinbouwondernemers hun energiemanagement. Bekijk onze gerealiseerde energiebesparende en duurzame projecten en laat u inspireren.

Projecten energiemanagement

Hoe gaat u zo efficiënt mogelijk om met energie in de kas? Hoe regelen andere glastuinbouwondernemers hun energiemanagement. Bekijk onze gerealiseerde energiebesparende en duurzame projecten en laat u inspireren.

LED-belichting

Door over te stappen op een hybride of full LED-installatie kunt u fors besparen op de energierekening. Dat heeft alles te maken met de hogere efficiëntie in lichtopbrengst, de langere levensduur en meer mogelijkheden tot het samenstellen van een optimaal lichtrecept met behulp van LED.
Meer over LED-belichting

Dimmen van LED-armaturen

Gebruik slimme lichtregelingen voor een flinke verlaging van de energierekening. De nieuwe lichtregeling van Priva Connext koppelt de LED-installatie aan de elektriciteitshuishouding. De klimaatcomputer past de lichtniveaus automatisch aan op basis van het beschikbare zonlicht.
Meer over LED-belichting

Dubbel klimaatscherm

Ook scherminstallaties kunnen bij uitstek ingezet worden om energie te besparen. Energieschermen houden de warmte binnen de kas en laten zonlicht door. Bij toepassing van een dubbel scherm is de energiebesparing het hoogst.
Meer over klimaattechniek

E-boiler

Een e-boiler produceert warmte met elektriciteit. Deze elektrische ketel kent vele voordelen voor telers. Zoals een groot regelbereik, lage onderhoudskosten en snel en flexibel schakelen op onbalansprijzen.
Meer over elektrotechniek

Ontvochtigen

Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Daarom is het belangrijk dat de kas goed geventileerd wordt, zeker als het scherm vaker dicht blijft. Een ontvochtigingssysteem verwijdert vocht uit de lucht, zonder dat de kas hiervoor geopend hoeft te worden.
Meer over klimaattechniek

Zonne-energie

Zonne-energie is een kosteneffectieve, duurzame manier om energie op te wekken. Het gebruik van zonnepanelen bespaart op de energierekening en zorgt voor mindere afhankelijkheid van traditionele, dure energiebronnen.
Meer over zonne-energie

Aardwarmte

Een duurzame manier om kassen te verwarmen is geothermie. Hierbij wordt aardwarmte gebruikt als warmtebron, in plaats van gas. In Nederland zijn al veel geothermieprojecten uitgevoerd waarbij aardwarmte voor glastuinbouw wordt gewonnen.
Bekijk aardwarmte-project

Restwarmte

Ook restwarmte uit elektriciteitscentrales, industrie, datacenters en biomassa kan zeer nuttig zijn voor toepassing in de tuinbouwsector. Door deze restwarmte te gebruiken in kassen kan er fors energie bespaard worden. 
Bekijk dit restwarmte-project

Contactpersoon Sales John van der Wilk

“Energiemanagement gaat over grote, soms complexe energievraagstukken, maar ook over basismaatregelen in de kas die snel energie besparen. Het hoeft niet altijd groot en complex te zijn.”

John van der Wilk

Global sales director GreenV