| Integrating success.

Valstar Young Plants

Bij Valstar Young Plants aan de Burgerweg in Maasland zijn ze op dit moment in de afrondende fase van het nieuwbouwproject van 1,3 hectare. De jonge planten staan al in de kas en de laatste hand wordt gelegd aan de automatisering. Deze nieuwe locatie dient als opkweeklocatie van Calathea’s voor de andere twee locaties van Gebr. Valstar in Roosendaal en Maasland.

Locatie:

Maasland, Nederland

Teelt:

Calathea

Oppervlakte (m2):

13.000

Type installatie:

Watertechniek, Elektrotechniek, Groeilicht

Realisatie:

2019

Vermeerdering en opkweek in eigen beheer

In 1978 is vader Jac. Valstar gestart met de teelt van Calathea’s en inmiddels wordt het bedrijf gerund door de broers Jörgen en Oscar. Gebr. Valstar is actief in veredeling, vermeerdering en de productie van Calathea’s. In het verleden werd de vermeerdering en opkweek van de planten in Brazilië gedaan, maar omdat zij meer productie zekerheid wilden, de kwaliteit wilden optimaliseren en het logistiek gezien veel makkelijker en duurzamer was, hebben zij ervoor gekozen om dit in eigen beheer te doen. Voorheen werd dit gedaan op locatie in Roosendaal, maar daar wordt nu de nieuwe locatie in Maasland voor gebruikt.

 

Creëren van het ideale klimaat

Stolze heeft bij de nieuwbouw gezorgd voor de elektro- en watertechniek en het groeilicht. De Calathea vraagt om een bijzondere aanpak in de teelttechniek, het is namelijk een schaduwplant die dus niet van zon houdt. In de kas is het ideale klimaat gecreëerd met een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast wordt zonlicht buiten gehouden door middel van een buitenscherm en drie binnenschermen. Ook de elektrotechniek en verlichting in de kantoren en kantine zijn door onze utiliteit afdeling verzorgd.

"De Calathea vraagt om een bijzondere aanpak in de teelttechniek, het is namelijk een schaduwplant die dus niet van zon houdt. In de kas is het ideale klimaat gecreëerd met een hoge luchtvochtigheid."

Jörgen Valstar

Eigenaar

Wateropslag onder de roltafels

Bij Gebr. Valstar hebben we de waterberging onder de roltafels gemaakt. Buiten wordt het regenwater in een bassin opgeslagen en alle andere waterstromen zoals schoon- en vuildrainwater, recepten en opslag zijn opgeslagen in bassins in de grond onder de roltafels. Zo wordt de ruimte optimaal benut.

Bekijk ook andere projecten

Utiliteit

Gardheimar Reykjavík

Garðheimar is een familiebedrijf dat zich richt op alles wat te maken heeft met een groene levensstijl, planten, bloemen, decoraties, cadeaus, producten voor huisdieren en...
Utiliteit

Tuincentrum De Bosrand

Naast tuinbouwprojecten houden wij ons ook bezig met utiliteit projecten zoals tuincentra. De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het nieuwste tuin- en distributiecentrum...
Glastuinbouw

LMC Made 3

LMC Made 3 is de vierde locatie van Leen Middelburg Chrysanten. Deze bestaande kwekerij van 4 ha in Made is vorig jaar omgebouwd van matricaria-...