| Integrating success.

Van Duijn Coldstore

In een tijd waar duurzaamheid een steeds belangrijkere pijler wordt binnen de logistieke sector, kiest Van Duijn Coldstore ervoor om te investeren in milieuvriendelijke koeloplossingen. Hun gloednieuwe PV-installatie bestaande uit maar liefst 2.600 zonnepanelen zorgt voor een significante besparing. Stolze is een trotse partner in dit project!

Locatie:

De Lier, Nederland

Teelt:

Oppervlakte (m2):

2.600 m2

Type installatie:

Elektrotechniek

Realisatie:

2024

Van Duijn Coldstore is een logistiek bedrijf wat al drie generaties lang gerund wordt door familie van Duijn. Het bedrijf heeft 160 vrachtwagens en is gespecialiseerd in op- en overslag van verse-, gekoelde- en diepvriesproducten. Vanuit twee grootschalige distributiecentra in De Lier en Hansweert zorgen zij dat klanten in de Benelux, Noorwegen, Finland en het Verenigd Koningrijk dagelijks worden voorzien van verse producten.

Het te allen tijde op temperatuur houden van de goederen heeft de hoogste prioriteit. Zowel in de expeditieruimtes, de koelcellen als in de vrachtwagens moet de temperatuur laag blijven. Om dit op een zo duurzaam mogelijke manier te realiseren, investeert Van Duijn in innovatie technieken voor zowel het koelhuis als het transport. Zo rijden de vrachtwagens met zuinige motoren, energiezuinige koelmachines en GTL brandstof. Ook heeft het bedrijf een LNG vrachtwagen die volledig rijdt op gas.

Om ook de processen binnen het koelhuis verder te verduurzamen, besloot het bedrijf te investeren in zonne-energie. Op het dak van maar liefst 8.000 m2 werden door Stolze 2.600 zonnepanelen geïnstalleerd op de vestiging in De Lier. Volgens directeur Marcel van Duijn een lucratieve investering.

"Onze energielast is met de komst van deze PV-installatie gehalveerd. Ons koelhuis blijft op temperatuur met zonne-energie, evenals de vrachtwagens aan het dock, waarvan de koelmotoren draaien op elektriciteit."

Marcel van Duijn

Directeur

Het energiegebruik is met de komst van de zonnepanelen flink veranderd vertelt Van Duijn: “Voorheen lag de nadruk op het koelen in de nacht, vanwege de voordelige nachtstroomtarieven. Sinds we gebruikmaken van zonne-energie koelen we juist extra op het moment dat het hardst nodig is. Overdag vindt namelijk het meeste kou-verlies plaats, als er gewerkt wordt in de koelcellen.”

De installatie en aansluiting van de panelen op de bestaande elektrotechniek verliep naar alle tevredenheid. Stolze is betrokken bij Van Duijn sinds de opening van het pand in De Lier in 2009. Stolze verzorgde toen alle bekabeling voor de nieuw te realiseren kantoren in het casco pand. Stolze is trots om bij te dragen aan het verder verduurzamen van Van Duijn.

Bekijk ook andere projecten

Glastuinbouw

Pico Bello Hortensia

Om de markt goed te kunnen blijven bedienen, besloot de familie Kouwenhoven in 2019 dat het tijd was om uit te breiden. Eind 2019 werd...
Glastuinbouw

Pico Bello Hortensia

Pico Bello Hortensia heeft sinds eind 2017 een nieuwe locatie in Bleiswijk. De kwekerij van 6,1 hectare is de afgelopen maanden omgebouwd van paprikakwekerij naar...
Glastuinbouw

Ammerlaan-Sosef

Met de uitbreiding van 1 hectare zorgt potplantenkwekerij Ammerlaan-Sosef ervoor dat zij niet alleen klaar zijn voor de toekomst, maar ook dat zij hun productieproces...