| Integrating success.

Grow Group

De internationale tuinbouw sector maakt al jaren een enorme groei door. De regio rond de Kaspische zee speelt daar al langere tijd een belangrijke rol in voor Stolze. Een van de eerste projecten in die regio was Grow Group in Azerbeidzjan.

Locatie:

Baku, Azerbaijan

Teelt:

Tomaten, Komkommer en Aubergine

Oppervlakte (m2):

193.000

Type installatie:

Elektro- en watertechnische installatie, Priva automatisering en verwarmingsinstallatie.

Realisatie:

2018

Grow Group is gevestigd in de hoofdstad van Azerbeidzjan, Bakoe. Het is een overkoepelende organisatie welke zich met meerdere activiteiten bezighoudt. Zo heeft het bedrijf een kassencomplex waar groenten worden geteeld, houdt het zich bezig met de verkoop en constructie van plastic kassen en installaties en verleent het bedrijf service voor lokale kwekers.

 

High-tech installatie in plastic kas

Het kassencomplex van Grow Group is gevestigd in de regio rond de hoofdstad Bakoe. Het complex bestaat uit verschillende plastic kassen waar vooral tomaten, maar ook komkommers en aubergines worden geteeld. Alles wat het bedrijf produceert is voor de Russische markt. Waar Europese kwekers last hebben van de Russische sancties, hebben deze sancties rond de Kaspische zee juist kansen gecreërd voor kwekers. Ruim 95% van de groentenexport en zelfs 99,7% van de tomatenexport gaat naar Rusland.

In de regio zijn vrijwel alleen maar plastic kassen te vinden. Vanwege het zonnige klimaat is het niet nodig om te investeren in (vaak duurdere) glazen kassen. Plastic kassen houden in de zomermaanden juist minder hitte vast, wat de kwaliteit van de teelt ten goede komt.

Contactpersoon Sales Niels van den Ende

"Anders dan misschien verwacht wordt bij kassen van plastic, zien we dat kwekers in die regio steeds vaker kiezen voor technisch hoogstaande installaties. Zo werkt Grow Group ook alleen maar met installaties van Stolze. Tot nu toe levert dit enorm goede resultaten op."

Niels van den Ende

Sales manager

Het kassencomplex van Grow Group beslaat zo’n 19 hectare en is in vijf fases opgebouwd. De eerste fase werd in 2011 opgeleverd en de vijfde in 2018. In de aankomende twee jaar zal dit nog met 12 hectare, in twee fases, uitgebreid worden. Stolze heeft bij alle fases de elektro- en watertechnische installaties, Priva automatisering en verwarming mogen verzorgen.

Anders dan misschien verwacht wordt bij kassen van plastic, zien we dat kwekers in die regio steeds vaker kiezen voor technisch hoogstaande installaties. Zo werkt Grow Group ook alleen maar met installaties van Stolze. Tot nu toe levert dit enorm goede resultaten op. In het winterseizoen heeft het bedrijf een opbrengst van 420 ton tomaten per hectare, onbelicht. Dat is uniek voor deze regio.

Bekijk ook andere projecten

Glastuinbouw

Kwekerij Brasil

De combinatie LED en Airmix is er één die wij steeds vaker terug zien. Zo ook bij Kwekerij Brasil, die na twee winters wikken en...
Glastuinbouw

Ter Laak Orchids – Inspiration square

Het beeld van de glastuinbouw is nog niet bij iedereen even positief. Jongeren komen er hun bed niet voor uit en veel mensen denken dat...
Utiliteit

Intratuin Rhoon

Intratuin Rhoon heeft een flinke verbouwing ondergaan. Wat al een mooi tuincentrum was, is nu in een jaar tijd omgetoverd tot een prachtig tuincentrum dat...