| Integrating success.

Terugblik op 2021 met Jilles Goedknegt

De laatste weken van 2021 zijn alweer aangebroken. Algemeen directeur Jilles Goedknegt blik terug.

Niemand had verwacht dat we op dit moment nog steeds in een lockdown zouden zitten en dat bepaalde sectoren nog steeds in zwaar weer zouden verkeren. De interesse in de Nederlandse tuinbouwsector is in tegenstelling hiertoe juist verder gegroeid het afgelopen jaar. Bedekt telen is steeds hoger op de overheidsagenda’s komen te staan, omdat de noodzaak voor food security en local for local door de pandemie pijnlijk duidelijk werd. De vraag naar zo veel mogelijk vers voedsel per m², zorgt ervoor dat wereldwijde interesse in de Nederlandse tuinbouwtechniek steeds meer toeneemt. Hierdoor is ook Stolze het afgelopen jaar gegroeid.

Stolz op Stolze

Stolze groeide in 2021 niet alleen in omzet, maar ook in omvang. Aankomend jaar verhuizen we daarom naar een nieuw pand om onze groei verder te kunnen realiseren. Momenteel wordt er hard gebouwd aan ons nieuwe, professionele onderkomen waarin het prettig werken is en waar we graag nieuwe medewerkers ontvangen. Het aantrekken van nieuwe, vooral technische medewerkers, blijft een voortdurende uitdaging. Op al onze disciplines zoeken we nieuwe collega’s; van (inter)nationale projectleiders tot werkvoorbereiders en van engineers tot monteurs. We werven actief op scholen, via werkenbijstolze.nl en op onze social media, want wat is er nu mooier dan je passie te combineren met je idealen?

Het is namelijk fantastisch om in een branche te werken die er echt toe doet. Een branche die verschil maakt in de wereld. Zo kunnen telers meer groenten en bloemen kweken met minder input van water, meststoffen en energie, door de hoogstaande technieken die wij integreren. Het water wat de plant niet gebruikt? Dat wordt dankzij onze installaties gereinigd, ontsmet en opnieuw gebruikt. Daar zijn we Stolz (trots) op. Trots op wat we als bedrijf realiseren, samen met onze klanten en ons fantastische team. Wij hopen dat u ook trots bent op ons. Om u goed van dienst te kunnen zijn, doen we er alles aan om onze inspanningen en services steeds beter af te stemmen op uw behoeften.

Schaarste

Toch was 2021 ook voor Stolze een jaar vol uitdagingen. Net als andere bedrijven, kregen ook wij te maken met de steeds toenemende schaarste van materialen en transport. Deze schaarste veroorzaakte niet alleen prijsverhogingen, maar ook de leverbetrouwbaarheid was onzeker. Dit bracht uitdagingen met zich mee voor zowel ons team als onze klanten. Gelukkig zijn we er met elkaar in geslaagd om flexibel te blijven en hebben we alle projecten ondanks de onzekerheden kunnen realiseren.

Vooruitblik 2022

Zo aan het einde van het jaar blikken we niet alleen terug, maar kijken we ook vooruit naar 2022. Onze order portefeuille is mooi gevuld en de vooruitzichten zijn goed. We zien vooral op het gebied van LED veel kansen. De fors gestegen energieprijzen maken investeringen hierin vrijwel noodzakelijk. We ondersteunen onze klanten graag bij het maken van deze lastige beslissingen. Voor iedere teelt zijn er andere afwegingen, we helpen u graag om efficiënter te belichten. Niet alleen met advies, maar ook met oplossingen om energiebesparingen mogelijk te maken.

Wij hopen dat u ook kunt terugkijken op een roerig maar vooral mooi jaar. Juist doordat het ontbrak aan bijeenkomsten en we vooral op afstand digitaal contact hadden, merkten we hoe groot de behoefte is aan het hebben van écht contact. We zijn geconfronteerd met het feit dat niet alles maakbaar is. Wij hopen daarom dat er in 2022 meer grip komt op de pandemie en er weer ruimte komt voor echt contact en verbinding, zodat we samen weer mooie projecten mogen realiseren.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022!

Met vriendelijke groet,

Jilles Goedknegt

Algemeen directeur

Lees verder

Het genereren en analyseren van data wordt steeds belangrijker om processen in de kas zo veel mogelijk te kunnen automatiseren. Dankzij de exclusieve samenwerking tussen
Heeft u ook een melding gehad van uw verzekering dat uw bedrijf voor 1 januari 2022 Scope 10 geïnspecteerd dient te zijn? In dat geval
Ons bedrijf groeit, niet alleen onze locatie in Maasdijk, maar ook in Aalsmeer groeien we gestaag. Ons bedrijfspand in Aalsmeer is met de aankoop van