| Integrating success.

Deliflor Hoogveld

Deliflor Hoogveld opende afgelopen weekend haar nieuwe locatie in Nieuwaal. Het bedrijf is met 8 hectare productie, 3 autonome teeltlagen, 6.000 volautomatische roltafels en 42 stekrobots een pionier in de wereld van chrysantenstekbeworteling. En dat is zacht uitgedrukt. Stolze is een trotse partner in de realisatie van dit unieke project.

Locatie:

Nieuwaal, Nederland

Teelt:

Beworteling chrystantenteelt

Oppervlakte (m2):

80.000

Type installatie:

Watertechniek, Elektrotechniek, Automatisering en Klimaattechniek

Realisatie:

2023

De weg naar nieuwbouw begon in 2017, toen Deliflor Hoogveld de eerste plannen voor een geavanceerde meerlaags teeltsysteem ontwikkelde. Een grote uitdaging was het daglichtloos bewortelen van chrysanten, een volledig nieuwe techniek binnen dit gewas. Er werden testruimtes opgezet om deze methode te onderzoeken, waarbij Stolze LED-modules van Signify leverde.

Met waardevolle onderzoeksresultaten op zak, werd in januari 2022 gestart met de bouw van een gloednieuwe hightech kas. Voor Deliflor Hoogveld was het een logische keuze om opnieuw Stolze te betrekken, vertelt algemeen directeur Otto van Tuijl: “Ons bedrijf is erg complex, daarom is het fijn om zoveel mogelijk facetten bij één specialistische partner onder te brengen. Voor ons was het een groot voordeel dat Stolze zowel de water- en elektrotechniek als het groeilicht en klimaat kon integreren.” Hoe hij terug kijkt op de samenwerking? “In één woord: geweldig! De specialisten van Stolze hebben veel kennis in huis en hebben in samenwerking met onze technische dienst echt maatwerk geleverd”.

"We zien dat de nieuwe technologie in combinatie met onze vakkennis haar vruchten afwerpt. Onze producten zijn uniformer en we zijn in staat om flexibel te werken. Een belangrijke kernwaarde voor onze klanten!"

Otto van Tuijl

Algemeen directeur

Een opvallend kenmerk van de kwekerij is de geavanceerde watertechniek. Stolze integreerde maar liefst anderhalf kilometer aan gietbomen voor het bewateren van de stekken in de onderste twee teeltlagen. De technische dienst van Deliflor Hoogveld bedacht een slimme mechanische oplossing om vanuit één wateraansluiting, vijf kappen van water te kunnen voorzien. Stolze zorgde vervolgens voor de watertechnische vertaling en aansluiting op de waterruimte.

Ook installeerden de specialisten van Stolze een full LED-systeem in de kas, afgestemd op de specifieke behoeften van de stekken. Meer dan 2200 LED modules van Signify met een optimaal lichtrecept zorgen ervoor dat de stekken binnen twee weken uitgroeien tot een kwalitatief product.

Alle technische installaties werden tevens geïntegreerd in Priva Connext. Deliflor Hoogveld koos bewust voor deze klimaatcomputer, vertelt Otto: “Deze klimaatcomputer speelt efficiënt in op onze complexe teeltomgeving. Het levert ons veel gemak op dat klimaat, luchtbehandeling, watertechniek en groeilicht in één systeem zijn geïntegreerd.”

Sinds 1 april 2023 is de productie op de nieuwe locatie in Nieuwaal gestart. Het eindresultaat is een hightech fabriek met baanbrekende technologie waar maar liefst 12 miljoen chrysantenstekken per week worden beworteld. Binnen het drielaags teeltsysteem komen innovatie, maatwerk en kwaliteit op grote schaal samen. Van stek tot aflevering; in het nieuwe systeem gaat alles automatisch. Deliflor Hoogveld is trots op het eindresultaat, vertelt Otto: “We zien dat de nieuwe technologie in combinatie met onze vakkennis haar vruchten afwerpt. Onze producten zijn uniformer en we zijn in staat om flexibel te werken. Een belangrijke kernwaarde voor onze klanten!”

Bekijk ook andere projecten

Glastuinbouw

Deliflor Hoogveld

Deliflor Hoogveld opende afgelopen weekend haar nieuwe locatie in Nieuwaal. Het bedrijf is met 8 hectare productie, 3 autonome teeltlagen, 6.000 volautomatische roltafels en 42...
Glastuinbouw

Valstar Young Plants

Bij Valstar Young Plants aan de Burgerweg in Maasland zijn ze op dit moment in de afrondende fase van het nieuwbouwproject van 1,3 hectare. De...
Glastuinbouw

Bryte

Tomatenkwekerij Bryte zet de volgende stap in duurzaam jaarrond telen. Met de installatie van meer dan 8000 LED modules is het bedrijf in staat om...