| Integrating success.

Nieuwe software release Priva Connext 912

Onlangs heeft Priva de nieuwste software voor de Connext gelanceerd: versie 912. Deze versie sluit beter aan bij alle technieken van nu en met deze software update is er nog meer mogelijk. We brengen u graag op de hoogte van de belangrijkste verbeteringen en wijzigingen.

Bij het investeren in nieuwe technieken op het gebied van belichting of luchtbehandeling is het van belang dat uw klimaatcomputer ook met u mee groeit. In de nieuwe software van Priva zijn op veel gebieden verbeteringen en wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen en verbeteringen hebben we hieronder voor u op een rij gezet:

 • Ventilatieregeling
 • Groeilicht
 • Luchtbehandeling en luchtrecirculatie (geavanceerd)
 • Nieuw CPC-platform

Ventielatieregeling

Vochtregelen is iets waar u dagelijks mee bezig bent. Of u nu kijkt naar de RV of de VD, u blijft afhankelijk van de temperatuur. Voert u nu wel of geen vocht af en gaat dat niet te snel of te langzaam. Absoluut vocht geeft daar meer inzicht in. In deze versie kunt u uw ventilatieregeling beïnvloeden op basis van de absolute luchtvochtigheid van de buitenlucht (een buitenvochtmeting is dan natuurlijk wel noodzakelijk).

De keuze van de AV (absolute vochtigheid) is toegevoegd aan de ventilatieregeling voor directe beïnvloeding van:

 • Minimum luw
 • Minimum wind
 • Naloop
 • P-band luw
 • P-band wind

Groeilicht

Met de komst van LED zijn de mogelijkheden op het gebied van belichting flink uitgebreid. Deze software is daarom flink aangepakt. Daarnaast zijn er in deze versie belangrijke stappen gezet voor de volgende ontwikkeling: Modulerende lichtregeling. Met deze software is het volgende al mogelijk:

 • Met Connext kunt u nu verschillende soorten groeilicht installaties combineren. Bijv. HPS en LED.
 • Configuratie van groeilichtinstallatie is nu per streng, in plaats van per systeem.
 • Groepen van groeilichtsystemen zijn toegevoegd (wanneer systemen een bijdrage leveren aan meerdere afdelingen).
 • Verbeterde electriciteits- en lichtberekeningen.

In de volgende versies zal de groeilichtfunctionaliteit nog verder worden ontwikkeld.

Luchtbehandeling

De luchtbehandelingssoftware is uitgebreid en aangepast om uw installatie nog zuiniger en rustiger te laten regelen volgens de laatste inzichten en met meer ruimte voor uw specifieke wensen.

De luchtbehandelingssoftware maakt uw installatie energiezuiniger door gebruik te maken van ‘regelruimte’. Dit is het verschil tussen koeltemperatuur en verwarmingstemperatuur en het verschil tussen bevochtigen en ontvochtigen. Deze regelruimte geeft de luchtbehandelingsregeling de gelegenheid het optimum op te zoeken. De verbeteringen hierin zijn:

 • Betere afstemming tussen de modules van de LBU
 • Minder schakelen van de LBU-modules, gelijkmatiger klimaat en energiebesparing als resultaat.

Ontvochtiging:

 • Het verwarmingsblok zal wachten met inschakelen totdat de mengtemperatuur de grens van de verwarming bereikt

Koeling:

 • De koelcapaciteit wordt nu niet verhoogd als de luchtvochtigheid onder de bevochtigingslimiet komt.

U kunt in de nieuwe versie meer invloed uitoefenen op de prioriteitskeuze van de regeling. Wat vindt u belangrijker en krijgt prioriteit boven de ander: Vocht of temperatuur?

Een nieuw besturingssysteem voor de CPC

De softwareversie Connext 912 draait op een nieuw softwareplatform. De wijzigingen die dit met zich meebrengt zijn:

 • Nieuwe beveiligingspatches zijn inbegrepen.
 • Eerste stap om communicatie via Modbus mogelijk te maken.
 • Een nieuw intern communicatieprotocol voor communicatie tussen Priva-producten met Smartbidges.
 • Nieuwe web interface.

Connext-klanten met een CPC1-processor

De softwareversie Connext 912 draait op een nieuw softwareplatform. Dit brengt een belangrijke aanpassing met zich mee aan de hardware in uw computer. Het platform waarop de software draait, wordt niet ondersteund door de huidige processor, CPC1, in uw procescomputer. Het is daarom noodzakelijk om de nieuwe processor, CPC2, aan te schaffen wanneer u de softwareversie 912 wilt installeren.

Het nieuwe besturingssysteem – ook wel het softwareplatform genoemd – waarop de software van de Connext procescomputer draait, is vernieuwd. De vernieuwing is nodig om de continuïteit en betrouwbaarheid van uw systeem te waarborgen. De nieuwe software vraagt om meer capaciteit en rekenkracht die de CPC1-processor niet kan bieden. Met de nieuwe processor, CPC2, bent u klaar voor toekomstige ontwikkelingen, waaronder digitale diensten en applicaties op basis van cloudtechnologie. U hebt een goede basis om belangrijke processen bij het telen van uw gewas verder te digitaliseren.

Aanschaffen van de software

De update is gratis beschikbaar voor klanten met een Priva Connected Package. Deze klanten hebben een overeenkomst met Priva afgesloten, waarbij iedere jaar de nieuwste software wordt vrijgegeven. Bij deze klanten wordt door Stolze jaarlijks onderhoud uitgevoerd, waarbij ze ook de nieuwste softwareversie ontvangen. Als u Connext 910 heeft, is het niet noodzakelijk om de software direct aan te schaffen. Indien u een verouderde versie heeft, die dit jaar niet meer ondersteund zal worden, is het noodzakelijk om de software te updaten.

Hieronder vindt u een overzicht van versies die door Priva in de nabije toekomst niet meer ondersteund worden:

 • De Integro 730 wordt vanaf 1 februari 2021 niet meer ondersteund.
 • De Connext 908 / Compact CC 808 wordt vanaf 1 juni 2021 niet meer ondersteund.
 • De Connext 909 / Compact CC 809 wordt vanaf 1 januari 2022 niet meer ondersteund.

Maakt u op dit moment gebruik van een van de verouderde software pakketten, neem dan contact op met ons verkoopteam via 0174 – 513 779 of verkoop@stolze.nl. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw situatie.

Lees verder

Onze partner Signify breidt haar toplighting assortiment uit met de nieuwe serie toplighting force en verbetert hiermee het bestaande aanbod modules met een hoger rendement
De laatste weken van 2021 zijn alweer aangebroken. Algemeen directeur Jilles Goedknegt blik terug. Niemand had verwacht dat we op dit moment nog steeds in
Stolze heeft het lidmaatschap verlengd van de ‘Club van 100’, de businessclub van Wageningen UR Glastuinbouw. Daarmee blijft Stolze de komende 2 jaar verbonden aan