| Integrating success.

Lichtrecepten op maat met het GrowWise Control System

Krijg volledige flexibiliteit en controle over uw LED belichting met het vernieuwde Philips GrowWise Control System. Met dit systeem kan LED belichting worden gedimd en worden aangestuurd, waardoor u meer controle heeft over de hoeveelheid licht. U kunt eenvoudig aangepaste lichtrecepten maken en uitvoeren op dimbare en kleur controleerbare modules. Hiermee kunt u uw gewaskwaliteit, productiviteit en operationele efficiëntie verbeteren.

GrowWise Control System

Met het Philips GrowWise Control System kunt u uw eigen lichtrecepten creëren; wanneer start u met het belichten van uw gewas, voor hoelang, met welke kleuren en hoeveel micromol per vierkante meter, om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Met uw eigen lichtrecept kunt u verschillende kleuren (dieprood, blauw, groen en verrood) mengen om specifieke plantkenmerken te sturen, zoals compactheid, kleurintensiteit, takontwikkeling en bloei. Dit kan een betere gewasopbrengst en kwaliteit opleveren en meer voorspelbare resultaten. Het systeem kan naadloos worden aangesloten op uw klimaatcomputer om de bediening te vereenvoudigen.

De belangrijkste voordelen:

  • Verschillende belichting per groeifase
  • Sturen op kwaliteit; houdbaarheid, biomassa, vitaminegehalte of plantkleur
  • Schakel eenvoudig over naar nieuwe gewassen zonder nieuwe lampen te installeren
  • Jaarrond voorspelbare productie

GrowWise Control System bij Tielemans Groentekwekerij

Tielemans Groentekwekerij heeft er voor gekozen om 3 van de 12 hectare van hun kas in Boekel uit te rusten met Philips GreenPower LED toplighting compact naast de bestaande SON-T belichting. Daarnaast hebben zij ook gekozen voor het GrowWise Control System om meer controle te hebben over de belichting. Hiermee zijn zij de eerste Nederlandse teler die jaarrond komkommers kan oogsten.

Tielemans kan nu belichten naar behoefte van het gewas en flexibeler omgaan met de kosten voor het elektriciteitsverbruik.

"We kunnen nu het groeiseizoen verlengen en in de winter de hoeveelheid licht nabootsen van een heldere voorjaarsdag. Dat stelt ons in staat om het hele jaar door komkommers aan onze klanten te leveren".

René Tielemans

Eigenaar

Lees verder

Bij Roots, met locaties in Honselersdijk en Zevenhuizen, is de smaak van de tomaat en daarmee ook het recept voor de planten heel belangrijk. Sinds
Stolze heeft het lidmaatschap verlengd van de ‘Club van 100’, de businessclub van Wageningen UR Glastuinbouw. Daarmee blijft Stolze de komende 2 jaar verbonden aan
Het genereren en analyseren van data wordt steeds belangrijker om processen in de kas zo veel mogelijk te kunnen automatiseren. Dankzij de exclusieve samenwerking tussen