Watergeefsystemen

Beregeningsinstallatie

Bij de meeste grondgebonden teelten wordt gebruik gemaakt van een beregeningssysteem. Tegenwoordig meestal met roterende sproeiers, die garant staan voor een optimale waterverdeling. De sproeiers kunnen rechtstreeks in de PVC buis gemonteerd worden. Hangt er belichting in uw kas, dan kunnen de sproeiers met een PE slangetje aan de buis gemonteerd worden. Zo kan de regenleidingstraal onder het profiel van de belichting bevestigd worden.

Druppelinstallatie

Bij substraatteelten wordt gebruik gemaakt van druppelbevloeiing om de plant van de juiste hoeveelheid water te voorzien. Ook bij grondgebonden teelten of telen in potten wordt gebruik gemaakt van druppelbevloeiing. Er zijn verschillende typen druppelaars beschikbaar.

Eb-/vloedinstallatie

Een eb- en vloedsysteem is een installatie waarbij planten op gezette tijden worden bevochtigd. Er wordt water op een container of betonvloer gepompt waarop de teelt staat. Doordat het water aan de onderkant wordt gegeven, groeien de wortels naar onderen en kunnen alle planten voldoende water opnemen.

Eb- en vloedinstallaties op teeltvloeren, op tafels of in containers worden gekenmerkt door hun grote capaciteit. Installaties met een opzet- en afloopcapaciteit van meer dan 200 m³ per uur zijn zeker geen uitzondering! De snelheid van zowel opzetten als afvoeren van het water op de vloeren is bepalend. Wij rusten onze eb- en vloedinstallaties met laagtoeren-pompen uit. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing ten opzichte van conventionele pompen. Tevens is de druk in het systeem hierdoor laag, wat zorgt voor minder slijtage aan de installatie.

Dakberegening

Dakberegening wordt gebruikt om het klimaat in de kas te koelen. Enerzijds gebeurt dit doordat het water verdampt van het glas, anderzijds doordat koele vochtige lucht de kas ingebracht wordt. Er moet dus altijd water op het dek aanwezig zijn. Droogt het water op, dan stopt het koelende effect, maar kan ook het vuil uit het water indrogen op het dak. Stolze adviseert u graag over de beste oplossing voor uw situatie.

Gietbomen

Met gietbomen kunt u probleemloos een bespuiting uitvoeren in lage gewassen zoals potplanten, snijbloemen en bladgroenten. Met de gietboom kunt u een groot oppervlak snel en eenvoudig gelijkmatig bespuiten/begieten. De gietbomen kunnen worden geleverd van handbediend tot volledig automatisch.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.

Na de ingebruikname van uw installatie kunt u bij Stolze terecht voor 24/7 service en onderhoud.