Watermanagement

Water betekent leven. Om het gewas gezond te laten groeien, is het van belang dat het water de juiste samenstelling heeft en op het juiste moment wordt toegediend. Het optimaal regelen van de (verschillende) waterstromen en het juist toedienen van mestoffen is daarom cruciaal voor een goede teelt.

Priva Vialux Line

Waterontsmetting in de tuinbouw is noodzakelijk om het gewas gezond te laten groeien. De UV-systemen van de Priva Vialux-Line breken zowel organismen, zoals schimmels, bacteriën en virussen af, maar ook gewasbeschermingsmiddelen zoals Admire en Trinitec. De Priva Vialux-Line is geschikt voor nieuw aangevoerd, gerecycled drain- en lozingswater.

Priva Vialux M-Line
De Priva Vialux M-Line is een betaalbare waterontsmetting met UV-licht, voor het behandelen van zowel grote als kleine hoeveelheden water. Het modulaire systeem is aanpasbaar aan de behoeften van uw bedrijf. Afhankelijk van de schaal van uw activiteiten kunnen er 2, 4, 6 of 8 UV-kamers worden geïnstalleerd. De Priva Vialux M-Line is eenvoudig in onderhoud. Zo kan de teler de UV-lamp, kwartsbuis en UV-sensor zelf vervangen aan de hand van een eenvoudige geïllustreerde handleiding.

Priva Vialux HD-UV
De Priva Vialux HD-UV is speciaal ontwikkeld voor de voor- en nabehandeling van regen-, oppervlakte- en drainwater. Het UV-desinfectiesysteem werkt op basis van hogedruk-UV-ontsmetting en is gebaseerd op één UV-kamer waarop de volledige bewaking plaatsvindt. Het vernietigt daarmee alle organismen in irrigatiewater, zoals schimmels, bacteriën en virussen. Hiermee bespaart u op water, meststoffen én energie.

Priva Vialux E-Line
De Priva Vialux E-Line kan ingezet worden voor de behandeling van lozingswater. De Vialux E-Line is een BZG-goedgekeurd zuiveringssysteem, waarmee uw tuinbouwonderneming voldoet aan de waterzuiveringsplicht. Het systeem is gebaseerd op de bestaande UV-ontsmettingstechnologie, ook wel bekend als geavanceerde UV-oxidatie. Naast het Vialux E-Line systeem is er ook een Vialux E-Line module. Dit is een uitbreidingsset voor een bestaande of nieuwe Vialux ontsmetter. Deze kan toegepast worden in combinatie met zowel een Vialux HD-UV als een Vialux M-Line.

Priva Moisture Balance Module

De Priva Moisture Balance Module is een optimale irrigatiestartoplossing voor substraatgroei die de irrigatie volledig automatisch bepaalt op basis van drie belangrijke invloeden: de hoeveelheid water die verdampt, het waterverbruik door de plant en het watergehalte van het substraat. Het resultaat; verhoogde fruitproductie door nauwkeurige en tijdige dosering van water en meststoffen.

De Priva Moisture Balance Module werkt samen met de Priva GroScale-weegschaal in combinatie met een drainsensor, of met vochtsensoren. Beide typen sensoren analyseren het watergehalte van het substraat. Deze data wordt vervolgens gebruikt door de Priva Moisture Balance Module om de optimale dosering van water en bemesting te bepalen en toe te dienen.

Priva Root Optimizer

Met de Priva Root Optimizer wordt de watergift automatisch geoptimaliseerd naar de omstandigheden, de status van het gewas en het type substraat; geheel op basis van de behoeften van de plant. Dat kan zelfs per teeltvak, welk gewas u ook teelt. De Priva Root Optimizer houdt rekening met het tijdstip van de dag, het juiste vochtgehalte, de mate van transpiratie en een optimale lucht/ water-verhouding in het substraat.

Bel voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave naar +31 174 513 779 of stuur een e-mail.