Oussoren Trostomaten

Locatie:
Zevenhuizen, Nederland
Teelt:
Trostomaten
Oppervlakte:
110.000 m2
Type installatie:
Watertechnische installatie
Realisatie:
2017

Oussoren Trostomaten is het bedrijf van de broers Stefan en Jasper Oussoren. In 1991 zijn zij het bedrijf samen met hun vader gestart in Maasland. In 2000 kwam er een tweede locatie bij in Maasdijk. Vier jaar later wilden zij uitbreiden en vonden een geschikte locatie in Zevenhuizen waar zij 11 hectare nieuw hebben gebouwd. De andere twee locaties werden verkocht en in 2004 zijn de broers Oussoren in Zevenhuizen samen verder gegaan.

De watertechnische installatie was vorig jaar alweer 13 jaar oud en toe aan een update. Daarnaast wilden zij graag een hogere ontsmettingscapaciteit en een oplossing waarmee ze ook meteen zouden voldoen aan de waterzuiveringsplicht, wat het verplicht maakt om het lozingswater met minimaal 95% gezuiverd te hebben van gewasbeschermingsmiddelen.

Samen met Stolze is er gekeken naar de verschillende mogelijkheden en de meest efficiënte en duurzame oplossing. Er is gekozen voor het vervangen van de twee aanwezige Vialux HDUV units voor één unit met de Priva Vialux HDUV, M-Line en E-line, waarmee het ontsmetten en het zuiveren van lozingswater is geïntegreerd in één installatie. De HDUV zorgt voor het ontsmetten van drainwater en de M-line voor het lozen van drainwater. De M-line is voorzien van de E-line zuiveringsmodule. Daarnaast wordt de M-line ingezet als extra ontsmettingscapaciteit. De nieuwe installatie heeft daarmee twee keer zoveel capaciteit als de oude installatie.

Naast de nieuwe installatie zijn in de watertechnische ruimte ook de twee mengbak units aangepast. De zandfilters zijn vervangen door automatisch spoelende en zelfreinigende UDI 6Matic filters. Deze filters zorgen voor minimaal verlies van spoelwater. Het spuiwater van alle filters wordt over een diepbandfilter geleid en het gefilterde water wordt weer terug naar de te ontsmetten drainsilo gebracht.

Om de ondernemers te kunnen ontzorgen, hebben wij een serviceovereenkomst voor een periode van vijf jaar met elkaar afgesloten. Door middel van het monitoren van de installatie en preventief onderhoud kunnen eventuele storingen voorkomen worden. De nieuwe installatie is eind 2017 in gebruik genomen.


Terug naar het overzicht