Kwekerij Sanfiero

Locatie:
De Lier, Nederland
Teelt:
Cymbidium
Oppervlakte:
26.000 m2
Type installatie:
Opticlear Diamond
Realisatie:
2017

Kwekerij Sanfiero, gevestigd aan de Coldenhovelaan in De Lier, heeft zich gespecialiseerd in de teelt van snij-Cymbidium. De nieuwe wetgeving rondom het lozen van restwater was aanleiding voor de ondernemers Johan en Lennart Stolze om de waterstromen van het bedrijf opnieuw in kaart te brengen. Zij wilden, naast voldoen aan de komende regelgeving, ook meteen een kwaliteitsslag maken in het recirculatiewater. Gekozen is om te gaan ontsmetten met de nieuwe Opticlear Diamond H4 Single Pack van Water IQ. Sanfiero heeft hiermee de primeur om de eerste te zijn waar de H-serie van de Opticlear Diamond in werking is gegaan. Deze serie ontsmetters is kleiner in capaciteit en opbouw maar zorgt, net als de succesvolle grotere modellen, voor grondige en betrouwbare ontsmetting van het gietwater en verhoogt de kwaliteit van het gietwater.

Daarnaast is ook deze serie van de Opticlear Diamond goedgekeurd door de BZG, waardoor Sanfiero deze wanneer nodig kan inzetten voor het zuiveren van water voorafgaand aan het lozen op het riool. De hoge kwaliteit van het uitgaande water van de Opticlear Diamond maakt het echter ook mogelijk om al het retourwater uit de kas te hergebruiken, wat zal zorgen voor lagere gietwaterkosten.

Wij hebben gezorgd voor het ontwerp en de ombouw van het watersysteem, de levering en installatie van de Opticlear Diamond en de benodigde aanpassingen aan de waterunit, die er onder andere voor zorgen dat de EC en pH beter geregeld kunnen worden.

De bestaande drainwater silo is naar buiten verplaatst en vergroot en er is een extra silo bijgebouwd voor de opvang van het ontsmette drainwater. Sanfiero heeft daarmee meer ruimte binnen de kwekerij en de beschikking over meer drainwater opslag. De aansturing van de Opticlear Diamond is geregeld vanuit de Priva klimaatcomputer, welke ook inzicht en controle geeft over de vulling van de drainsilo's.


Terug naar het overzicht