Stage bij Stolze

Welke opleiding je ook volgt, je stage vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding. De vaardigheden en kennis die je tijdens je studie opdoet, kun je tijdens een stage in de praktijk brengen en je krijgt een beeld van hoe het er aan toe gaat op de werkvloer.

Erkend leerbedrijf

Stolze is een erkend leerbedrijf en al veel studenten hebben hun stage succesvol bij Stolze afgerond. Een aantal studenten hebben daarna zelfs een baan bij Stolze gekregen na afronding van hun studie. Wij bieden onder andere allround stages waarbij studenten kunnen meelopen op verschillende afdelingen. Voor studenten die al precies weten wat ze willen, bieden we ook meer gerichte stages aan. Bijvoorbeeld op het gebied van water- of elektrotechniek, waarbij je onder begeleiding van een hoofdmonteur diverse werkzaamheden gaat uitvoeren in de buitendienst.

Stage in de buitendienst

Wat bij ons niet zo vaak voorkomt, maar wat wij wel heel erg leuk vinden, is dat wij onlangs een vrouwelijke stagiaire elektrotechniek hadden. Zo blijkt maar weer dat techniek niet alleen voor mannen is! Angèle van Os heeft haar stage in april jl. succesvol afgerond. Ze is 18 jaar en student Werktuigbouwkunde aan het ROC Mondriaan.


Angele van Os

Angèle over haar stage bij Stolze: "Ik heb 10 mooie weken bij Stolze stage mogen lopen, maar helaas zit het er al weer op. Ik heb in deze periode met Mark, hoofdmonteur elektra, mee gewerkt in de buitendienst. Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Stolze en ik heb veel geleerd. Gelukkig mag ik in mijn schoolvakanties bij Stolze blijven werken."

Ook Kerem Kontas loopt op dit moment stage bij ons in de buitendienst. Kerem is student Elektro- en energietechniek aan het Techniek college in Rotterdam. De afgelopen maanden heeft hij met de monteurs die aan het werk zijn bij de nieuwe kas van
Ter Laak Orchids meegelopen. Naast de buitendienst heeft hij ook bij de paneelbouw en unitbouw meegewerkt. Van tevoren had Kerem niet echt een goed beeld bij het werken in de tuinbouwtechniek, maar inmiddels heeft hij al veel geleerd en heeft hij het erg naar zijn zin.


Kerem Kontas

Stage op kantoor

Wij bieden naast stages in de buitendienst ook stageplekken op kantoor, bijvoorbeeld in de werkvoorbereiding. Lars Heijs, 4e jaars student Megatronica aan het ROC Mondriaan, loopt sinds februari stage op de afdeling werkvoorbereiding, waar hij zich bezighoudt met het voorbereiden van belichtingsprojecten. Dit is niet zijn eerste stage bij Stolze, want hij heeft vorig jaar al stage gelopen in de buitendienst. Na zijn eerste stage is hij in de schoolvakanties bij Stolze blijven werken en dit jaar heeft hij weer voor een stage bij Stolze gekozen, maar dan op kantoor.


Lars Heijs

Lars: "Dit schooljaar staat vooral in het teken van het afronden van mijn opleiding. Omdat de helft van de examenuitslag afhangt van de stage opdrachten, wilde ik graag de zekerheid dat ik hierin vanuit het stagebedrijf voldoende begeleid zou worden. Na mijn vorige stage wist ik dat dit bij Stolze goed zou komen. Ik vind het een heel leuke en leerzame stage en de begeleiding is weer top. Nu de verslagen nog in orde maken en dan hoop ik over een paar maanden mijn diploma in ontvangst te mogen nemen."

Stef van Dam, derdejaars student Technische bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool in Delft, was juist op zoek naar een onderzoeksstage. Doordat zijn vader een potplantenkwekerij in Den Hoorn heeft, heeft Stef zich altijd al geïnteresseerd in de tuinbouw. Daarom zocht hij voor zijn stage een technisch bedrijf in deze branche en kwam bij Stolze terecht. Hij houdt zich op dit moment bezig met een onderzoek naar preventief onderhoud voor onze watertechnische installaties. Wat hij zo leuk vindt aan deze onderzoeksstage is dat hij de kans krijgt om bij klanten van Stolze langs te gaan en hun wensen hierover te verzamelen.


Stef van Dam

Interesse?

Heb jij interesse in een leuke en uitdagende stage bij Stolze? Neem dan contact op met ons en we vertellen je graag meer over ons bedrijf. Samen met jou kunnen we kijken naar een passende stage. Je kunt hierover contact opnemen met Liesbeth Vogels op 0174-513779 of pz@stolze.nl.