Den Boschkant kiest voor LED toplighting

Het vertrouwen in LED groeit en we zien dat steeds meer ondernemers de voordelen van LED inzien en de stap durven te nemen om volledig over te stappen op LED (Full LED) of de SON-T aan te vullen met LED belichting (Hybride). Door jarenlange onderzoeken en proeven bij verschillende kwekerijen met diverse teelten is er meer kennis over LED en de mogelijkheden ervan. Zo is er steeds meer bekend over de verschillende lichtrecepten voor verschillende soorten teelt, waardoor het vertrouwen in LED groeit.

Ten opzichte van SON-T zorgt LED voor hogere efficiency in lichtopbrengst, het heeft een langere levensduur en er zijn meer mogelijkheden tot het samenstellen van gewas specifieke lichtrecepten. Door de energie- en CO2 besparing is het een duurzaam en milieuvriendelijk product.

Bij tomatenkwekerij Den Boschkant uit Vremde (België) hebben we in 2015 in een gedeelte van de kas een hybride installatie, een installatie met SON-T en Philips GreenPower LED interlighting, geïnstalleerd. Zij waren daarmee één van de voorlopers met LED belichting in de tomatenteelt. Vorig jaar hebben wij de hybride belichting ook in de rest van de kas geïnstalleerd. Zij hebben met deze belichting al positieve resultaten behaald.

Door de betere groei van het gewas, de energiebesparing en de langere levensduur van LED, kiezen zij er dit jaar voor om 50% van de SON-T te vervangen door Philips GreenPower LED toplighting. De combinatie van LED interlighting, toplighting en SON-T hebben wij nog niet eerder op deze schaal (4,3 hectare) geïnstalleerd. Den Boschkant is hiermee wederom een voorloper in de tomatenteelt.

(23-07-2018)

Terug naar het overzicht