Terugblik 2017

De feestdagen naderen en dat betekent dat het einde van het jaar in zicht is. Een goed moment voor een terugblik op 2017. Met veel plezier kunnen wij terug kijken op het afgelopen jaar en de mooie projecten die we hebben mogen realiseren.

2017 stond voor ons in het teken van nieuwbouwprojecten. Vanwege de groeiende economie durven ondernemers weer te investeren. De toenemende automatisering en mechanisering in de nieuwbouwprojecten vragen om specialistisch maatwerk. Projecten worden steeds duurzamer en zitten vol met technische innovaties. We hebben voor veel uitdagingen gestaan het afgelopen jaar en het is mooi om te zien hoe we samen met onze klanten tot duurzame en betrouwbare maatwerk oplossingen zijn gekomen.

Projecten
LED belichting is de toekomst en in 2017 is gebleken dat steeds meer ondernemers hierin willen investeren. Nog niet eerder hebben we zo veel LED belichting geïnstalleerd als in het afgelopen jaar. Zo was Linflowers de eerste chrysantenkwekerij en Yilmaz Radijs de eerste radijskwekerij met hybride belichting (combinatie SON-T met LED) op grote schaal.


Yilmaz radijs

Ook Ter Laak Orchids heeft voor de nieuwe Daglichtkas gekozen voor hybride belichting. Naast de belichtingsinstallatie mochten we hier ook de elektro- en watertechnische installatie maken. De bouw is nog in volle gang en zal medio 2018 opgeleverd worden.

Een ander project waar we trots op zijn is het World Horti Center, waar we de water- en elektrotechnische installatie mochten maken. Begin dit jaar is de bouw gestart en inmiddels is het gebouw al in gebruik genomen door studenten, bedrijven en de Demokwekerij. Als participant zullen wij ook bij het World Horti Center betrokken blijven.


World Horti Center

Daarnaast zijn we betrokken geweest bij veel nieuwbouwprojecten waarbij de klant voor ons heeft gekozen als totaalinstallateur voor water-, elektro- én belichtingstechniek zoals Arcadia Chrysanten, Kweekvijver 2, Greenbalance en SK Roses.


Greenbalance

Export
Voor onze export afdeling was het ook een druk jaar met grote projecten over de hele wereld. We zijn het afgelopen jaar in ruim twintig verschillende landen werkzaam geweest. Door de toenemende schaalvergroting en professionalisering werd het voor ons steeds belangrijker om ook lokaal aanwezig te zijn in belangrijke tuinbouwgebieden in de wereld. Daarom is in mei jl. Stolze Caspian opgericht, gevestigd in Azerbeidzjan. Met deze uitbreiding hebben we een belangrijke stap gezet in het optimaliseren van klantondersteuning.

2018
Voor het komende jaar staan ook alweer mooie (nieuwbouw)projecten in de planning, waar we u uiteraard van op de hoogte blijven houden via onze nieuwsbrief. Voor nu wensen wij u hele fijne feestdagen en in 2018 staan wij graag weer voor u klaar!

(19-12-2017)

Terug naar het overzicht