Kweekvijver 2

Locatie:
Naaldwijk, Nederland
Teelt:
Opkweek warme groenteplanten en eetbare plukgroenten van Pick & Joy
Oppervlakte:
25.000 m2
Type installatie:
Elektro- en watertechnische installatie en assimilatiebelichting
Realisatie:
2017

Kweekvijver 2, gevestigd aan de Grote Achterweg in Naaldwijk, is de nieuwste locatie van Plantenkwekerij Vreugdenhil. Plantenkwekerij Vreugdenhil richt zich op de opkweek van warme groenteplanten voor de professionele tuinbouw en eetbare plukgroenten voor de consumentenmarkt onder de noemer Pick & Joy. Naast groenteplanten kweken zij ook een grote verscheidenheid aan sierteeltproducten (zowel jonge planten uit stek- als zaailing als bloeiende planten).

Plantenkwekerij Vreugdenhil heeft meerdere locaties, welke in totaal 44 hectare in beslag nemen. Kweekvijver 2, bestaande uit 2,5 hectare, zal voornamelijk gebruikt worden voor het opkweken van eetbare plukgroenten van Pick & Joy en de opkweek van warme groenteplanten.

Nadat Stolze in 2016 het nieuwbouwproject van Plantenkwekerij Vreugdenhil aan de Noord-Lierweg heeft gerealiseerd (van 12 hectare), heeft de plantenkwekerij wederom voor Stolze als installateur gekozen voor water- en elektrotechniek en assimilatiebelichting bij Kweekvijver 2.

In week 3 is gestart met slopen en in week 5 is begonnen met de bouw van de nieuwe kas. De bouw loopt vooralsnog zeer voorspoedig en Kweekvijver 2 zal rond week 33 in gebruik genomen worden.


Terug naar het overzicht